Sunday, October 16, 2011

6. loeng: Wiki-maailm

Wikipedial on kontseptsioon välja kujunenud ning olulised muudatused kaotaksid tema mõtte. Näitena võib tuua vaba redigeerimise piiramise. Siiski leidub mul lennukaid ideid, mis muudaksid seda keskkonda paremaks. Kindlasti on levinumas keeles kirjutatud artiklid saanud kokkuvõtvalt suurema lihvi täiuse poole, kui talupoja keeles refereeringud.
Nii mõnelgi pool on pakutud välja täielik reitingute süsteem artiklike usaldusväärsuse tõstmiseks. Mina omalt poolt lisaksin statistika funktsionaalsuse: kogu artikliga seotud arendamise ajalugu võiks olla kättesaadav.
Usaldust lisaks ka kirjutaja isiku identifitseerimine, mis omaks erilist jõudu just kellegi autoriteedi puhul. Samas selleks, et igaüks ei saaks esineda kellegi teisena, peaks olema sel juhul ka identifitseerimissüsteem.
Visuaalse poole pealt peaks olema võimalik n-ö skinni valida vastavalt oma ilumeelele või sisu praktilise esituse muutmise vajadusele.
Rohkemat ma välja pakkuda ei soovikski, kuna ajalugu on näidanud kasvõi kinnise wiki arengupeetust ja niisuguses suunas tüürida pole mõtet.

No comments:

Post a Comment